Létání s plexisklem kolem hlavy. Výrobce sedaček představil nový interiér letadel, který má zamezit šíření virů

Uspořádání interiéru letadla s ochranou proti šíření virů. Foto: Avio InteriorsUspořádání interiéru letadla s ochranou proti šíření virů. Foto: Avio Interiors

Letecký společnosti začínají řešit, jak bude vypadat doprava osobními letadly po ukončení nouzového stavu. Někteří dopravci už mluví o možnosti

Letecký společnosti začínají řešit, jak bude vypadat doprava osobními letadly po ukončení nouzového stavu. Někteří dopravci už mluví o možnosti zaplnit letadla menším počtem cestujících a nechat jim vždy okolo sebe kvůli omezení šíření viru více místa, své vize o létání v blízké budoucnosti představují i výrobci interiéru letadel.

Italský výrobce sedaček a dalších interiérových částí osobních letadel Avio Interiors ukázal hned dvě verze, jak by létání mohlo dříve vypadat. V prvním případě pod názvem Glassafe počítá s vybudováním jakési ohrádky z průhledného plastového skla kolem opěrky hlavy. Každý cestující by byl touto přepážkou chráněn z boku před možnou nákazou od svého souseda.

Firma v popisu řešení na svých stránkách uvádí, že jde o estetické řešení, které ale plně slouží účelu omezení přenosu virů vzduchem mezi cestujících.

Uspořádání interiéru letadla s ochranou proti šíření virů. Foto: Avio Interiors

Uspořádání interiéru letadla s ochranou proti šíření virů. Foto: Avio Interiors

Zatímco v případě plexiskla kolem hlavy by nemělo jít o velký zásah do uspořádání interiéru, druhý návrh počítá s podstatně větší úpravou. Při klasickém rozmístění sedaček 3 + 3 v jedné řadě by v každé seděli dva cestující proti směru letu.

Tvůrci nazvali sedačku podle Januse, římského boha zobrazovaného nejčastěji se dvěma opačnými tvářemi. Zatímco cestující u okna a do uličky by seděli jako obvykle, mezi nimi by byl cestující obklopený plexisklem sedící proti směru.

Tagy Avio Interiors opatření proti šíření koronaviru Top
41 komentářů