Les Echos: Škoda má exkluzivitu k jednání o koupi závodu Alstomu ve Francii

Jednotka Coradia Polyvalent z továrny v Reichshoffenu. Pramen: AlstomJednotka Coradia Polyvalent z továrny v Reichshoffenu. Pramen: Alstom

Podle francouzského listu preferují odboráři ze závodu v Alsasku španělského investora.

Škoda Transportation získala podle francouzského listu Les Echos exkluzivitu k vyjednávání se společností Alstom o odkup závodu v alsaském Reichshoffenu. Ten musí Alstom prodat, pokud chce ovládnout železniční divizi Bombardieru.

Podle listu dostala Škoda Transportation přednost před španělskou společností CAF. Les Echos to vysvětlují tím, že by CAF mohl být pro Alstom ambicióznějším rivalem než český výrobce. Alstom nechtěl jednání komentovat. Podle listu odboráři preferují španělského investora. V Česku na zprávu o exkluzivitě jako první upozornilo Echo24.

Alstom se musí továrny zbavit, aby se mu z hlediska antimonopolního práva uvolnila cesta ke spojení s železniční divizí kanadského Bombardieru. Ze stejného důvodu proto prodává i druhý závod v německém Hennigsdorfu.

Alstom v Reichshoffenu vyrábí jednotky Coradia. Škoda Transportation se už dříve k transakci odmítla vyjádřit.

Dosud největší akvizicí Škody Transportation, která od roku 2018 patří pod PPF, byla koupě finského Transtechu v roce 2015.

Tagy alstom Reichshoffen Škoda Transportation
35 komentářů