Leo Express zastaví kvůli stavbě v Letohradu provoz vlaků v Pardubickém kraji

Alstom Lint v barvách Leo Express v Ústí nad Orlicí. Foto: Leo ExpressAlstom Lint v barvách Leo Express v Ústí nad Orlicí. Foto: Leo Express

Východní část Pardubického kraje čeká kvůli přestavbě kolejiště ve stanici Letohrad dlouhá výluka. Ta se dotkne především spojů společnosti Leo

Východní část Pardubického kraje čeká kvůli přestavbě kolejiště ve stanici Letohrad dlouhá výluka. Ta se dotkne především spojů společnosti Leo Express, které budou nahrazeny autobusy. Nepřetržitá výluka začne 26. února a potrvá do 21. dubna. Oznámily to Pardubický kraj a Leo Express na svých stránkách.

„Náhradní autobusovou dopravou budou obslouženy všechny stávající zastávky. Odjezdové časy byly uzpůsobeny jízdním dobám autobusů tak, aby byla zajištěna návaznost na přípojné vlaky v Ústí nad Orlicí,“ uvedl šéf Leo Expressu Jakub Svoboda.

První omezení vstoupí v platnost už 24. a 25. února, dotknou se ale pouze části spojů v úseku Letohrad – Moravský Karlov. Od 26. února až do 21. dubna pak proběhne nepřetržitá výluka v úseku Ústí nad Orlicí – Mlýnický Dvůr a Hanušovice.

Ve dnech 28. února až 19. dubna bude přerušeno také přímé spojení Praha – Vratislav a zpět. Od 23. března do 9. dubna budou autobusy nahrazovat regionální spoje do Polska v úseku Lichkov – Miedzylesie a zpět. Po dobu trvání výluky bude také přerušen provoz autobusové linky Leo Expressu na trase Lichkov – Dolní Morava. V úseku Ústí nad Orlicí – Praha a zpět budou jezdit spěšné vlaky LE Orlice bez omezení s návazností na náhradní autobusovou dopravu.

Leo Express chce během výluky vybavit své motoráky informačním systémem.

Na výluku se chystají i České dráhy, které obsluhují trať z Týniště nad Orlicí do Letohradu. Náhradní autobusy budou nasazeny v úseku Žamberk – Letohrad.

Tagy LEO Express Pardubický kraj výluka
39 komentářů