Leo Express začal prodávat jízdenky na přímý spoj do Vratislavi, ceny začínají na 99 Kč

Jednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express. Foto: LEJednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express. Foto: LE

Den po podpisu smlouvy s polským dopravcem Koleje Dolnośląskie začala společnost Leo Express prodávat jízdenky na nové přímé spojení Prahy

Den po podpisu smlouvy s polským dopravcem Koleje Dolnośląskie začala společnost Leo Express prodávat jízdenky na nové přímé spojení Prahy a polské Vratislavi. Do dolnoslezského hlavního města bude jezdit třikrát týdně.

Podle rezervačního systému stojí nejlevnější jízdenky v ekonomické třídě 99 korun. Půjde o spojení, které doplní nové linky Leo Express v závazku Pardubického kraje. V minulosti přímé vlaky do Vratislavi provozovaly České dráhy, několik let ale přímo spojení neexistuje.

„Spoj je ideální pro výlety a eurovíkendy,“ říká Juraj Andrejka, ředitel Leo Express pro Polsko a Ukrajinu. Jízdní řád je ale postaven spíše na eurovíkendy pro polské návštěvníky Prahy.

Vlaky na této trase poprvé vyjedou 20. prosince. Z Prahy spoje vyrazí každý pátek, sobotu a neděli vždy v 18:08. Z Vratislavi odjíždí v 5:58, do Prahy se vrátí v sobotu a v neděli v 10:27. V pondělí z Vratislavi přímé spojení není, vlak se po příjezdu vrací jen do Lichkova, odkud ráno pokračuje jako spěšný vlak Orlice. V cíli bude vlak po 4 hodinách a 36 minutách. Původní plány počítaly s pěti páry spojů. Leo Express na linku nasadí jednotku Stadler Flirt. Na rozdíl od dosavadních spojů Leo Express nebude vlak povinně místenkový v ekonomické třídě.

Po trase zastaví nový vlak na českém území ještě v Kolíně, Přelouči, Pardubicích, Pardubičkách, Chocni, Brandýse nad Orlicí, Ústí nad Orlicí, Letohradě, Jablonném nad Orlicí a Lichkově. V Polsku je vlak už víceméně osobní: celkem zastaví podle jízdního řádu na 22 místech.

Linka bude v Polsku provozována ve spolupráci s polským dopravcem Koleje Dolnośląskie. Ostatní spoje Koleje Dolnośląskie končící v Lichkově budou navíc navazovat na regionální spoje Leo Express.

Pro Leo Express půjde o druhou železniční linku do Polska, dosud jezdí do Krakova.

Tagy Koleje Dolnośląskie LEO Express přímé spojení Praha - Vratislav
35 komentářů