Leo Express vyjede vlakem do Polska poprvé 20. července

Jednotka Stadler Flirt dopravce Leo Express. Foto: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt dopravce Leo Express. Foto: Leo Express

Společnost Leo Express už má jasno, kdy poprvé vyšle svůj vlak na pravidelnou jízdu s cestujícími do polského Krakova. Stane

Společnost Leo Express už má jasno, kdy poprvé vyšle svůj vlak na pravidelnou jízdu s cestujícími do polského Krakova. Stane se tak v pátek 20. července. Firma to potvrdila deníku E15, spoj už je i v jejím prodejním systému. Ceny jízdenek se pohybují od 339 do 2079 korun.

Firma pro novou linku počítá zatím se dvěma páry vlaků týdně, ven z republiky pojede jednotka vždy v pátek a v neděli, z Polska se bude vracet v sobotu a v pondělí. Konkrétně jde o vlak s odjezdem z Prahy v 16.10. V Krakově je vlak ve 23:19, zpět jede druhý den v 5:04.

Do Krakova přímo jezdí dosud České dráhy, ty jedou denně z Prahy už dopoledne v 10:24, z Krakova v 10:44. Přes noc jezdí ještě přímé vozy na nočním vlaku.

Leo Express je prvním českým železničním dopravcem, který získal licenci pro provoz vlaků v Polsku. Od příštího jízdního řádu chce provoz posílit. „Polsko má jedno z nejnižších využití železnice na obyvatele v Evropě, vidíme zde velký potenciál,“ řekl E15 šéf společnosti Peter Köhler.

Tagy Krakov LEO Express Polsko
10 komentářů