dkv-spojujeme

Leo Express v pátek obnoví vlakový spoj do Krakova, o prázdninách pojede denně

Jednotka Stadler Flirt. Foto: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt. Foto: Leo Express

Leo Express v pátek obnoví po jedenácti týdnech přímé vlakové spojení z Prahy do Krakova. Vlaky budou jezdit do Polska

Leo Express v pátek obnoví po jedenácti týdnech přímé vlakové spojení z Prahy do Krakova. Vlaky budou jezdit do Polska v pátek a v neděli, zpět se budou vracet v sobotu a pondělí.

„Od poloviny roku pak budou moci lidé vyrazit do Krakova a dalších měst a zpět denně,“ doplnil mluvčí firmy Emil Sedlařík. Každodenní provoz chce dopravce zavést na období od 28. června do 2. září 2019, pak se opět vrátí k víkendovému modelu.

Na polské koleje Leo Express vyjel loni 20. července jako první a dosud jediný zahraniční soukromník v osobní dopravě. Od 9. října do 30. listopadu a následně i letos od 7. ledna byl provoz přerušen, což firma zdůvodňuje opravami na polském úseku trati.

„Naším cílem je nabídnout cestujícím denní vlaková spojení do Polska, která plánujeme protáhnout až na Ukrajinu, kam již nyní jezdíme autobusy. Kdyby nedocházelo k opravám na polských kolejích, jezdili bychom denně bez přestávek,“ doplnil Sedlařík

Vlak Leo Express vyjíždí z Prahy do Krakova v pátek a v neděli v 16:10 a do Krakova dorazí ve 23:25. Zpět z Krakova vyjíždí v sobotu a v pondělí v 04:53 a v 11:32 zastavuje na hlavním nádraží v Praze.

Tagy Krakov LEO Express Polsko
18 komentářů