Leo Express ruší ve špičce další tuzemský spoj, do Polska musí poslat dva flirty

Jednotka Stadler Flirt. Foto: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt. Foto: Leo Express

Kvůli premiéře přímého spojení mezi Prahou a Vratislaví musí Leo Express zítra zrušit ranní spoj ze Starého Města u Uherského

Kvůli premiéře přímého spojení mezi Prahou a Vratislaví musí Leo Express zítra zrušit ranní spoj ze Starého Města u Uherského Hradiště do Prahy, protože namísto původních plánů musí poslat do Polska dvě jednotky Stadler Flirt.

„Pro navýšení kapacity byl odřeknut zítřejší ranní spoj ze Starého Města u Uherského Hradiště. Cestujícím, kterým se tímto ještě jednou omlouváme za vzniklé komplikace, jsme vrátili 100 % jízdného a dalších 50 % v leo kreditech, zároveň jim uhradíme rozdíl v ceně jízdného v případě, že budou v daném termínu cestovat s jiným dopravcem,“ řekl mluvčí Leo Express Emil Sedlařík.

Podle něj je první vlak do Polska téměř vyprodán. „Zítra ráno díky poptávce nasazujeme na zpáteční cestě do Prahy dokonce dva naše vlaky, které budou rovněž plné. Spoje do konce víkendu pak posilujeme autobusy,“ dodal Sedlařík.

Polský server Rynek Kolejowy uvedl, že požadavek na další jednotku navíc přišel od polského dopravce Koleje Dolnośląskie, který je partnerem Leo Express na polské straně. „Obdrželi jsme znepokojivé informace o nekontrolovaném prodeji jízdenek českým dopravcem Leo Express, zodpovědným za zajištěním tohoto spojení. Výsledkem je, že počet jízdenek zakoupených cestujícími je dvojnásobný, než je kapacita jedné jednotky,“ uvedl polský dopravce v prohlášení.

„Na navýšení kapacity spoje jsme začali pracovat před tím, než se do řešení zapojily Koleje Dolnośląskie tak, abychom cestujícím zajistili bezproblémovou jízdu,“ tvrdí Sedlařík.

Tagy Koleje Dolnośląskie LEO Express Polsko přímé spojení Praha - Vratislav Top Vratislav
132 komentářů