Leo Express navýší počty spojů mezi Prahou a Krakovem na čtyři týdně

Jednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express. Foto: Leo ExpressJednotka Stadler Flirt společnosti Leo Express. Foto: Leo Express

Společnost Leo Express se rozhodla přidat další spoje mezi Prahou a Krakovem. Po celotýdením provozu o prázdninách linka jezdí o

Společnost Leo Express se rozhodla přidat další spoje mezi Prahou a Krakovem. Po celotýdením provozu o prázdninách linka jezdí o víkendech, od 24. října dojde ale k navýšení počtu spojů na čtyři týdně každým směrem.

Nově tak pojedou jednotky Stadler Flirt z Prahy do Krakova každý večer už od čtvrtka až do neděle, zpět do Prahy od pátku do pondělí ráno.

Naši cestující oceňují přímé komfortní spojení mezi Prahou a Krakovem. Kvůli jejich zájmu tak od 24. října přidáváme další spoje, které jsou již v prodeji. Díky operativním změnám a restrukturalizaci údržby navyšujeme kapacitu až do 14. prosince, kdy se jeden z našich vlaků přesune podle plánu na linku Praha-Vratislav,“ komentuje rozšíření provozu Juraj Andrejka, ředitel Leo Express pro Polsko a Ukrajinu.

Do Krakova začal Leo Express jezdit v červenci 2018 ve víkendovém provozu. „Na polských kolejích stále probíhají opravy, kvůli kterým je cesta vlakem skoro o hodinu delší než cesta autobusem Leo Express. Proto mimo sezonu vyjíždíme pouze víkendově. Naši cestující si ale stále mohou vybrat mezi pohodlnější ale delší cestou vlakem nebo rychlejší cestou autobusem, kde ale musejí přestupovat. Jakmile budou koleje opravené, budeme hledat další cestu k zajištění denního provozu,“ vysvětluje Andrejka.

Od 20. prosince zavádí Leo Express nově i linku z Prahy do polské Vratislavi, která bude v závazku Pardubického kraje a Dolnoslezského vojvodství. Vlaky Leo Express vyjedou každý pátek, sobotu a neděli v 18:08 z Prahy. Zpět dorazí každou sobotu a neděli v 10:28.

Tagy LEO Express
24 komentářů