Leo Express křísí železničního kurýra, začal přepravovat vlakem zásilky

Přeprava balíku Leo Expressem. Pramen: Leo ExpressPřeprava balíku Leo Expressem. Pramen: Leo Express

Společnost Leo Express oprašuje službu železničního kurýra, když ve svých vlacích začala přepravovat zásilky. Zatím služba funguje na trati mezi

Společnost Leo Express oprašuje službu železničního kurýra, když ve svých vlacích začala přepravovat zásilky. Zatím služba funguje na trati mezi Prahou a Ostravou, od 1. května se rozšíří i na trasu do Starého Města u Uherského Hradiště.

„Kdokoliv potřebuje rychle dostat zásilku z Ostravy do Prahy, z Kolína do Pardubic či Olomouce, k tomu může jednoduše využít vlaky Leo Express. Stačí vyplnit jednoduchý formulář na le.cz/zasilky a objednat si přepravu,“ uvedl mluvčí firmy Emil Sedlařík.

Jednotná cena přepravy je 69 korun za každý kus. Zásilku je třeba donést ve vybrané zastávce k vlaku a předat ji palubnímu personálu. Ten ji následně předá proti podpisu osobě, které je určena. Maximální hmotnost přepravované zásilky je 15 kilogramů.

„Během prvních dnů převezl Leo Express například skener na fotografie nebo balíček s dárky mezi Bohumínem a Prahou. Kromě klasických zavazadel či menších balíčků jsme zaznamenali zájem o přepravu několika kilogramů zrnkové kávy, sazenice cizokrajných rostlin či dárků pro vnoučata,“ doplnil Sedlařík.

Podobnou službu zajišťovaly do prosince 2017 pod názvem ČD Kurýr i České dráhy. Tradiční přepravu balíků bez doprovodu cestujícího ukončily s tím, že je prodělečná a zdržuje vlaky. Základní dovozné činilo u ČD Kurýra 198 korun, na přímém spoji pak 168 korun. Snížený tarif pro stálé zákazníky byl 138 korun.

Tagy LEO Express přeprava zásilek
72 komentářů