Leo Express hlásí z Česka a Slovenska za rok 2018 zisk v řádech milionů korun

Autobus Leo Expressu. Pramen: Leo ExpressAutobus Leo Expressu. Pramen: Leo Express

Tuzemská společnost s ručením omezeným Leo Express, která má na starosti provoz vlaků a autobusů skupiny Leo Express Global v

Tuzemská společnost s ručením omezeným Leo Express, která má na starosti provoz vlaků a autobusů skupiny Leo Express Global v České republice a na Slovensku, hlásí za loňský rok zisk. Podle tiskové zprávy firmy se má pohybovat v řádu milionů korun, výroční zpráva ještě nebyla zveřejněna.

Možné není ani meziroční srovnání. „Eseróčko“ vzniklo teprve v prosinci 2017, jeho mateřskou společností je původní Leo Express, který se dnes jmenuje Leo Express Global. Leo Express Global, který působí i v Německu (Locomore), zatím celkové výsledky za loňský rok nenaznačil, předloni skončil ve ztrátě 28 milionů.
Nicméně byl zveřejněn obrat skupiny Leo Express za rok 2018: vzrostl o více než 120 procent na 800 milionů korun.

„Růst zaznamenává celá skupina Leo Express, která v prvním čtvrtletí letošního roku přepravila více než 560 tisíc cestujících a tržila 205 milionů korun. V meziročním srovnání je to nárůst o 57 % u počtu přepravených cestujících a 54 % u výnosů,“ napsala firma v tiskové zprávě.

Leo Express začne počínaje letošním prosincem provozovat vedle čistě komerčních vlaků i vlaky v závazku, a to v Pardubickém a Zlínském kraji. V „brzké době“ chce rovněž zahájit homologaci nových vlakových jednotek z Číny pro středoevropský trh. Plánuje jimi posílit stávající trasy.

Tagy LEO Express Top výsledky 2018
81 komentářů