Länderbahn ruší v Bavorsku další vlaky, chybí strojvedoucí. Nahradí je autobusy

Motorový vůz Alstom Lint v barvách Oberpfalzbahn. Foto: OberpfalzbahnMotorový vůz Alstom Lint v barvách Oberpfalzbahn. Foto: Oberpfalzbahn

Cestování vlakem je v části Bavorska od včerejška opět komplikovanější. Společnost Die Länderbahn (DLB) oznámila, že kvůli nedostatku strojvedoucích musí

Cestování vlakem je v části Bavorska od včerejška opět komplikovanější. Společnost Die Länderbahn (DLB) oznámila, že kvůli nedostatku strojvedoucích musí zrušit některé spoje a nahradit je autobusy.

Omezení oznámila DLB na svých stránkách, týká se zejména spojů Alex Nord a Oberpfalzbahn, tedy vlaků v českém pohraničí. Autobusy nahrazují vlaky na trase Mnichov – Řezno včetně Západního expresu do Prahy a na trati Marktredwitz-Weiden-Řezno a Schwandorf-Cham-Furth im Wald. Už minulý týden DLB zkrátila první Západní expres z Mnichova do Prahy, jezdí až z Řezna. Pro úsek Mnichov – Řezno nově jezdí náhradní autobus s odjezdem ve 4:15 z Mnichova.

Náhradní autobusová doprava je naplánována zatím až do 9. září. Opatření se týká více než dvaceti vlaků, velká část nebude jezdit jen o víkendech. Oficiálně DLB vysvětlují omezení nedostatkem strojvedoucí.

DLB už dříve uvedla, že nedostatek strojvedoucích řeší i zaměstnáním srbských strojvedoucích, ti aktuálně prochází jazykovou přípravou. Problémy s nedostatkem strojvedoucích mají i jiní dopravci v Německu.

Podle serveru Onetz.de už musela DLB zaplatit na pokutách za neplnění jízdního řádu letos 1,9 milionů eur. Potíže s plněním jízdního řádu řeší v Bavorsku i politici. Například Stefan Oetzinger z CSU navrhuje, aby v dalších soutěžích na dopravce v Bavorsku nehrála roli jen nejnižší cena, ale i spolehlivost provozu.

Tagy Alex Die Länderbahn Oberpfalzbahn
45 komentářů