Lajky nestačily. Eurowings ruší linku do Košic, zavedly ji po hlasování na facebooku

Letiště v Košicích. Foto: Letiště KošiceLetiště v Košicích. Foto: Letiště Košice

Metoda výběru nových leteckých linek podle toho, jak lidé hlasují na internetu, se dceřiné společnosti Lufthansy příliš neosvědčila. Na konci

Metoda výběru nových leteckých linek podle toho, jak lidé hlasují na internetu, se dceřiné společnosti Lufthansy příliš neosvědčila. Na konci března zruší Eurowings novou linku z Košic do Düsseldorfu, kterou zavedly letos po internetovém hlasování veřejnosti.

Vyplývá to z rezervačního systému aerolinky i odpovědi dopravce na facebooku. V ní Eurowings uvedly, že už v letním letovém řádu s provozem nepočítají. Konec oznámila firma jen necelé tři týdny poté, co linku zavedla.

https://www.facebook.com/eurowings.us/posts/294064084768093.

Na linku z Košic do Düsseldorfu nasazuje turbovrtulový Bombardier Dash Q400, let trvá téměř tři hodiny, což může být pro řadu cestujících odrazující kvůli hluku. Linka létá v pondělí, ve středu, pátek a v neděli. Cestující mají návaznost na 30 dalších linek v Evropě a Severní Americe. Pro řadu cestujících může být odrazující i malá frekvence letů.

Eurowings se rozhodly vybrat novou destinaci do své sítě netradičním způsobem: z šestice měst nechaly vybrat veřejnost. Lidé hlasovali nejprve na webovém portálu, tři města s nejvyšším počtem hlasů, Cork, Košice a Friedrischhafen, pak postoupila do finále, kde lidé vybírali na facebookovém profilu Eurowings. Ve finále jasně vyhrály Košice.

Tagy Düsseldorf Eurowings Košice Letiště Košice
22 komentářů