L410 bude poprvé létat v Číně, kunovický výrobce má smlouvu na tři stroje

L 410 UVP-E20. Foto: Aircraft IndustriesL 410 UVP-E20. Foto: Aircraft Industries

Výrobce letadel L 410 Aircraft Industries má první zakázku na dodávku do Číny. Čínské regionální letecké společnosti Yingan General Aviation

Výrobce letadel L 410 Aircraft Industries má první zakázku na dodávku do Číny. Čínské regionální letecké společnosti Yingan General Aviation dodá tři letadla L410-UVP-E20, současně podepsala firma memorandum na dodávku až třiceti letadel během příštích sedmi let.

Podmínkou dodávky je dokončení validace typového certifikátu L 410 UVP-E20, která se očekává v průběhu letošního roku. „Do spolupráce je zapojeno také velvyslanectví ČR v Pekingu, které nám pomáhá vyjednávat s čínskými partnery a podporuje dokončení validace typového certifikátu L 410,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

K podpisu smlouvy došlo v čínském městě Wuhan, kde vznikne základna pro L 410. České letouny budou sloužit regionální přepravě mimo jiné v jihočínských provinciích Hubei, Hunan, Guizhou a Yunnan.

Aircraft Industries začal s certifikací pro čínský trh loni, podpořilo ho české velvyslanectví v Pekingu v rámci projektu ekonomické diplomacie zvaného „A-Z řešení pro čínské letectví“. Koncem roku 2017 byla leteckými úřady Evropské unie a Číny podepsána dohoda Bilateral Aviation Safety Agreement, která umožnila zahájit certifikaci L 410 jako pilotního projektu evropského a čínského letectví.

Tagy Aircraft Industries L410
5 komentářů