Krnov vyměnil poskytovatele sdílených kol, jsou k dispozici i v zimě

Sdílená kola pro Krnov. Foto: Město KrnovSdílená kola pro Krnov. Foto: Město Krnov

Nově bude pro uživatele zdarma 30 minut jízdy.

Město Krnov letos vyměnilo poskytovatele služby sdílených kol. Na další dva roky budou místní i návštěvníci využívat růžová kola Rekola Bikesharing. Krnov vybral provozovatele v soutěži. Ve městě dosud působil Nextbike.

„S novým dodavatelem se nám podařilo vyjednat lepší podmínky pro uživatele, než jsme avizovali v listopadu. K původním 15 minutám zdarma, které mají garantované od města, dostanou dalších 15 minut zdarma od Rekol. To znamená, že každou jízdu mají prvních 30 minut zdarma. Následný poplatek za dalších 30 minut jízdy bude činit 15 korun, přičemž původně to bylo 24 korun,“ uvádí referentka odboru rozvoje města Kristýna Kutálková.

Smlouva počítá s umístěním 120 kol ve 34 stanicích. Přes zimu jich bude v ulicích nejméně 50. Podle registru zaplatí město za každou výpůjčku 20,86 Kč bez DPH.

Firma Rekola bude mít v Krnově svého zaměstnance, který bude řešit převozy a opravy kol na místě. „To, že servis kol a řešení akutních situací, o které není nouze, bude přímo v místě, kde kola jezdí, je obrovskou výhodou,“ dodává Kristýna Kutálková.

K půjčení kola je potřeba si do mobilního telefonu stáhnout aplikaci Rekola a zaregistrovat se v ní. Následný postup je podobný jako u předchozího poskytovatele sdílených kol.

Starosta města Tomáš Hradil na sociální síti X uvedl, že za první dny nového roku se počet stažení aplikace pro město přiblížil pěti stovkám. „Počet výpůjček se už teď pohybuje mezi 70 a 80 denně. Celoroční provoz má svůj smysl,“ řekl Hradil. Město chce navíc posílit řešení dalších dopravních témat, nově má od ledna pozici koordinátora městské mobility. Stal se jím Michael Cestr.

Tagy Krnov Rekola sdílená kola
24 komentářů