Krize nekrize, v Kanadě startuje nová aerolinka s třicet let starými boeingy

Boeing 737-400 v barvách nové společnosti OWG. Foto: Nolinor AviationBoeing 737-400 v barvách nové společnosti OWG. Foto: Nolinor Aviation

Poslední měsíce jsou sice nazývány nejtemnější dobou letectví, některé firmy ale vidí současnou situaci jako nejlepší čas pro rozjezd nových

Poslední měsíce jsou sice nazývány nejtemnější dobou letectví, některé firmy ale vidí současnou situaci jako nejlepší čas pro rozjezd nových aerolinek.

Kanadská společnost Canadian Nolinor Aviation (N5) oznámila, že brzy spustí provoz nových aerolinek OWG. Jde o zkratku anglického výrazu Off we go, tedy v češtině Vyražme. Start aerolinek oznámila firma na svých stránkách.

Nolinor uvedl, že na projektu pracovala firma potají už od roku 2018. Zatímco někteří investoři oznámili odložení startu nových aerolinek o rok a více (například projekt Moxy brazilsko-amerického podnikatele Davida Neelamana), OWF chce začít co nejdříve.

Šéf OWG Marco Prud’Homme chce cestující lákat na lepší zákaznický servis. „Let na dovolenou by měl být už začátkem samotného volna. Tradiční aerolinky v minulosti výrazně snížily kvalitu zákaznického servisu, aniž by řešily zkušenosti cestujících,“ uvedl.

Firma na počátku roku koupila Boeingy 737-400, tedy poměrně stará letadla s vyšší spotřebou než generace 737NG. Letadla prochází kompletní výměnou interiéru. První stroj je z roku 1990.

OWG zatím neuvedl, kam chce přesně létat, mluví o „tropických“ destinacích. Nolinor Aviation je dosud charterovou aerolinkou, která má základnu v Montrealu, zaměstnává zhruba 200 lidí. Firma oznámila, že tento týden získala od kanadských úřadů potřebná povolení pro provoz.

Tagy Nolinor Aviation OWG
28 komentářů