dkv-spojujeme

Kritická železniční neděle. Stojí koridory do Prahy od jihu i západu

Stanice Praha - Radotín, původní stav. Foto: ŠJů/Wikimedia CommonsStanice Praha - Radotín, původní stav. Foto: ŠJů/Wikimedia Commons

/aktualizováno 16.9. 6:00/Dopravu do Prahy komplikovaly v neděli dvě poruchy trakčního vedení na koridorech z Českých Budějovic a od Plzně.

/aktualizováno 16.9. 6:00/Dopravu do Prahy komplikovaly v neděli dvě poruchy trakčního vedení na koridorech z Českých Budějovic a od Plzně. Provoz na nich byl na několik hodin zastaven.

V případě trati z Plzně do Prahy byly komplikace od rána: k poruchám trakčního vedení došlo už u Prahy-Radotína. Večer k nim přibylo ještě stržené vedení mezi Berounem a Zdicemi.

Provoz na trati mezi Berounem a Zdicemi se zastavil před 18. hodinou. Podle vyjádření mluvčí SŽDC Nely Friebové šlo o chybu strojvedoucího, který strhl v opravovaném úseku trakční vedení. I když je trať dvojkolejná, provoz byl v místě kvůli probíhající modernizaci omezen na jednu a trať tak zcela stojí. Mezi stanicemi  Beroun a Zdice je zavedena náhradní autobusová doprava.

Od 19:55 stojí i koridor na jih Čech. Důvodem je porucha trakčního vedení mezi Prahou-Uhříněvsí a Říčany, vlaky nabírají zpoždění až dvě hodiny. V úseku Říčany – Praha-Uhříněves a zpět je zavedena náhradní autobusová doprava-kyvadlově.

Už včera přitom komplikovala provoz na trati porucha trakčního vedení mezi hlavním nádražím a Vršovicemi, omezení trvalo přes čtyři hodiny.

Nejaktuálnějším zdrojem o probíhajícím omezení jsou stránky ČD mimořádnosti. K obnovení provozu došlo v noci.

Tagy České dráhy porucha trakčního vedení Správa železniční dopravní cesty
116 komentářů