Královéhradecký kraj ustál autobusovou krizi, dohodl se i s BusLinem

Nové autobusy Iveco Crossway pro Busline. Foto: Jan SůraNové autobusy Iveco Crossway pro Busline. Foto: Jan Sůra

Všichni autobusoví dopravci v Královéhradeckém kraji, kteří vypověděli v lednu smlouvu, budou pro kraj dál i po 1. dubnu jezdit.

Všichni autobusoví dopravci v Královéhradeckém kraji, kteří vypověděli v lednu smlouvu, budou pro kraj dál i po 1. dubnu jezdit. Kraj dnes oznámil dohodu s posledním dopravcem, společností BusLine KHK.

Dnes jsme se sešli se zástupci společnosti BusLine, abychom si vysvětlili všechny technické a provozní záležitosti, které byly tématem minulých jednání. Dohodli jsme se na podmínkách nové smlouvy a já mohu díky tomu potvrdit dohodu se všemi osmi dopravci, kteří budou i nadále v nezměněné podobě zajišťovat autobusovou dopravu v našem kraji,“ uvedl první náměstek Martin Červíček.

Většina dopravců vypověděla kraji smlouvu kvůli tomu, že platby od kraje už nepokrývaly jejich zvýšené náklady. Kraji nakonec namísto plánovaných 378 milionů korun stoupnou náklady na autobusovou dopravu na 405 milionů korun.

Znění všech dohod musí projednat Rada Královéhradeckého kraje, až poté budou nové smlouvy podepsány. „Předpokládáme projednání nových smluv na Radě Královéhradeckého kraje 18. března tak, aby autobusová veřejná doprava v našem kraji v dubnu pokračovala v nezměněné podobě,“ uvedl náměstek Červíček.

Zatímco se sedmi dopravci se kraj dohodl velmi rychle, jednání s BusLine KHK se vleklo několik týdnů. Kraj nezveřejnil, jakou cenu bude BusLinu platit.

Tagy BusLine Královéhradecký kraj zajištění dopravní obslužnosti Královéhradeckého kraje
7 komentářů