Kraj vybral firmy na opravu pardubického mostu Pavla Wonky, práce začnou až příští rok

Most Pavla Wonky. Foto: TOP Con ServisMost Pavla Wonky. Foto: TOP Con Servis

Kraj musí sladit termín s městem kvůli špatnému stavu mostu kpt. Bartoše.

Sdružení firem Chládek a Tintěra Pardubice a DYWIDAG-Systems International vyhrálo soutěž na opravu mostu Pavla Wonky v Pardubicích. Správu a údržbu silnic Pardubického kraje vyjde na 151,5 milionu korun. Termín zahájení stavby zatím není jasný.

Vítězství sdružení vyplývá z informací na profilu zadavatele. V soutěži s odhadovanou nabídkou 137 milionů korun přišla ještě druhá nabídka od Doprastavu, žádná další.

Most Pavla Wonky, který spojuje centrum města se sídlištěm Polabiny, je ve špatném stavu. „Práce budou spočívat v obnovení funkci volného předpětí a stavebných úpravách mostu tak, aby byla v budoucnu možnost jeho snazší revize a případné výměny lan, která zajišťuji pevnost nosné konstrukce. V rámci výměny lan bude také nezbytné provést dočasně přeložky inženýrských sítí, které budou následně vráceny zpět do mostní konstrukce. Součástí prací bude i výměna dilatačních závěrů mostu, obnova chodníků a krytových vrstev vozovky,“ uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje pro oblast dopravy Michal Kortyš.

Kraj koordinuje opravu s městem. Ve špatném stavu je totiž další most přes Labe, konkrétně kpt. Bartoše. U něj město řeší instalaci mostního provizoria. „Instalaci mostního provizoria předpokládá město koncem roku, a proto by naše práce na mostu Pavla Wonky měly být zahájeny se začátkem stavební sezony příštího roku. Není totiž možné omezit dopravu na dvou klíčových mostech v krajském městě,“ dodal Kortyš.

Tagy Chládek a Tintěra Pardubice DYWIDAG-Systems International most Pavla Wonky pardubice Pardubický kraj Správa a údržba silnic Pardubického kraje
Žádné komentáře