Koronavir odstavil většinu pendolin, České dráhy omezují provoz mezi Prahou a Ostravou

Jednotka řady 680 Pendolino u České Třebové. Foto: Zdopravy.cz/Jan SůraJednotka řady 680 Pendolino u České Třebové. Foto: Zdopravy.cz/Jan Sůra

Od zítřka do 23. března přestanou České dráhy provozovat většinu jednotek řady 680 a všechny spoje kategorie SuperCity. Důvodem je

Od zítřka do 23. března přestanou České dráhy provozovat většinu jednotek řady 680 a všechny spoje kategorie SuperCity. Důvodem je vyhlášení nouzového stavu a opatření k zabránění šíření koronaviru.

České dráhy změnu oznámily na svém twitterovém účtu. Jde o spoje, které provozují České dráhy na vlastní komerční riziko. Pendolina budou jezdit pouze dvakrát denně jako vlaky kategorie IC mezi Prahou a Chebem. České dráhy už minulý týden škrtly posilové spoje Brněnský drak mezi Prahou a Brnem.

Z rezervačního systému mizí všechny vlaky kategorie SuperCity mezi Prahou a Ostravou, vlaky kategorie EC a Ex zůstávají. Už minulý týden oznámil škrty na této trase také RegioJet, Leo Express zatím zrušil jen z provozních důvodů 4 spoje na středu.

O omezení jiných vlaků musí v případě Českých drah rozhodnout ministerstvo dopravy a objednatelé, tedy kraje.

Tagy 680 České dráhy omezení dopravy kvůli koronaviru pendolino SuperCity Top
33 komentářů