dkv-spojujeme

Koridor u Českých Budějovic stál, strojvedoucí Českých drah projel s vlakem návěst Stůj

Lokomotiva 242 "plecháč" na přejezdu v Hrdějovicích. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLokomotiva 242 "plecháč" na přejezdu v Hrdějovicích. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Při události došlo k aktivaci funkce Generální stop.

Spojení mezi Prahou a Českými Budějovicemi dnes zažívá velké komplikace. Po ranní srážce vlaku na přejezdu v Heřmaničkách stál odpoledne koridor tentokrát v Chotýčanech mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Budějovicemi.

Důvodem je nedovolená jízda vlaku Sp 1734 z Českých Budějovic do Jindřichova Hradce. Provoz byl do zhruba 16:30 zastaven, jak uvedly České dráhy na svých stránkách. Dopravce jako důvod uvádí „dopravní závadu“. Událost potvrdil na dotaz deníku Zdopravy.cz generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

Došlo k nedovolené jízdě za návěstidlo a vjetí do vlakové cesty rychlíku z Prahy do Českých Budějovic. Vlaky byly zastaveny generálním stopem,“ řekl Kučera. Při události nedošlo k žádným následkům.

Už dopoledne došlo k omezení provozu na stejné trati v úseku mezi Voticemi a Heřmaničkami. Na přejezdu došlo ke srážce dodávky s rychlíkem. Nikdo se nezranil. Dnes jde už o třetí nehodu na přejezdu.

Tagy České dráhy projetí návěstidla trať 220 Praha - České Budějovice
175 komentářů