Koridor podél Berounky stál, na objízdné trase je výluka

Radotín. Pramen: Správa železnicRadotín. Pramen: Správa železnic

V Radotíně projel návěst zakazující jízdu rychlík Arrivy.

Velké komplikace dnes zažívají cestující na koridorové trati z Prahy do Berouna. Na trati byl zastaven od 13:40 do 15:45 provoz. Důvodem byla mimořádná událost ve stanici Praha-Radotín, kdy rychlík Arrivy projel návěst zakazující jízdu a poškodil výhybku. Při události nedošlo k žádnému zranění.

I když je zastavení provozu na trati podél Berounky velmi častým jevem, tentokrát bude omezení větší. Správa železnic dnes začala s výlukou objízdné trasy přes Beroun a z Prahy do Berouna tak vede nyní pouze jedna trasa.

K události došlo ve 13:40. Rychlík Arrivy do Českých Budějovic se rozjel do postavené cesty pro osobní vlak Českých drah z Prahy do Berouna. Strojvedoucí Českých drah si včas všiml chyby kolegy z Arrivy a vlak stihl zastavit, nedošlo tak k žádnému střetu.

Trať podél Berounky zažila velký kolaps na přelomu června a července, kdy došlo k sesuvu skály v úseku u Karlštejna. Tehdy mohli dopravci využít jako objízdnou trasu dráhu přes Rudnou u Prahy. Teď ale mají smůlu: na trati je výluka. Vyjádření Správy železnic, proč si k rozestavěnému koridoru naplánovala výluku na náhradní trase, zjišťujeme.

Kvůli zastavenému provozu je například vlak EC 354 do Mnichova vrácen zpět na hlavní nádraží, je veden z Dobřichovic. Mezi Prahou a Dobřichovicemi je zavedena náhradní autobusová doprava.

Tagy Arriva vlaky kolaps trati 171 projetí návěstidla Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
54 komentářů