Koridor mezi Plzní a Chebem stojí na několik dní kvůli závadě výhybky

Lokomotiva Siemens Vectron v Plané u Mariánských Lázní. Foto: Jan SůraLokomotiva Siemens Vectron v Plané u Mariánských Lázní. Foto: Jan Sůra

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zastavila dočasně provoz na koridorové trati mezi Plzní a Chebem ve stanici Planá u Mariánských

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) zastavila dočasně provoz na koridorové trati mezi Plzní a Chebem ve stanici Planá u Mariánských Lázní a úseku do Brodu nad Tichou. Provoz je přerušen nejméně do pátku, místo vlaků jezdí autobusy náhradní autobusové dopravy.

Důvodem je defektoskopická vada atypické výhybky na vjezdu do stanice Planá u Mariánských Lázní ve směru od Plzně,“ řekla mluvčí SŽDC Radka Pistoriusová. Správci kolejí musí výhybku vyměnit.

Podle stránek ČD mimořádnosti potrvá omezení nejméně do zítřejší půlnoci, stránky SŽDC jako důvod uvádí závadu na koleji a termín otevření provozu až 8. září v 18. hodin. Podle Pistoriusové je zatím reálné, že by mohlo být hotovo do pátku.

ČD na stránkách upozornily, že kvůli úseku s náhradní dopravou může docházet ke zpoždění o zhruba dvacet až třicet minut a nemusí být dodrženo plánované řazení. Opatření se týká i vlaků z Plané do Tachova, ty budou nahrazeny autobusem.

Tagy České dráhy Planá u Mariánských Lázní Správa železniční dopravní cesty SŽDC
129 komentářů