Konec stanice Hrušovany nad Jevišovkou. Drážní úřad ji přejmenoval

Stanice Hrušovany nad Jevišovkou. Autor: Wikimedia Commons, My FriendStanice Hrušovany nad Jevišovkou. Autor: Wikimedia Commons, My Friend

Leží na třech tratích a svým názvem tak trochu mátla. Stanice Hrušovany nad Jevišovkou se v prosinci s příchodem nového

Leží na třech tratích a svým názvem tak trochu mátla. Stanice Hrušovany nad Jevišovkou se v prosinci s příchodem nového grafikonu přejmenuje. Nový název bude znít Hrušovany nad Jevišovkou-Šanov. Rozhodl tak Drážní úřad.

„Ke změně označení dochází na základě žádosti obce Šanov, na jejímž území se železniční stanice nachází,“ uvedl mluvčí úřadu Martin Novák. Podle něj náklady spojené se změnou uhradí žadatel, tedy obec Šanov, která má ke stanici výrazně blíže než město Hrušovany.

Stanice se nachází na tratích číslo 244 Brno – Hrušovany nad Jevišovkou, číslo 246 Břeclav – Znojmo a také dnes neprovozované trati číslo 245 Hrušovany nad Jevišovkou – Hevlín.

Nejde zdaleka o první případ, kdy Drážní úřad vyšel vstříc žádostem samosprávy, za kterými bývá vesměs upřesnění místopisných názvů. Před více než rokem se přejmenovala například Zátoň na šumavské trati ze Strakonic do Volar, která nově nese název Zátoň-Boubín. Aby se to nepletlo, tak název Zátoň dostala původní zastávka Zátoň zastávka. Podobně například stanice Srbská na Liberecku se nově jmenuje Jindřichovice pod Smrkem-skanzen. Další správní řízení o změně názvu úřad vede.

Tagy Drážní úřad Hrušovany nad Jevišovkou název Šanov stanice
14 komentářů