Konec nákladních jumb v Praze. China Airlines Cargo ruší po 15 letech linku na Tchaj-wan

Boeing 747F. Foto: China Airlines CargoBoeing 747F. Foto: China Airlines Cargo

Letecká společnost China Airlines Cargo zrušila po patnácti letech přímé spojení nákladním letadlem mezi Prahou a tchaj-wanským letištěm Tcjhaj-Pej. Důvodem

Letecká společnost China Airlines Cargo zrušila po patnácti letech přímé spojení nákladním letadlem mezi Prahou a tchaj-wanským letištěm Tcjhaj-Pej. Důvodem je pokles poptávky. Z Prahy tak zmizí jedna z tradičních nákladních linek i jediná pravidelná návštěva  letadla Boeing 747 v nákladní verzi.

Konec linky potvrdil deníku Zdopravy.cz marketingový manažer aerolinek pro Střední Evropu Joseph Wu. Firma už během léta výrazně omezila letový provoz, v srpnu linka nelétala vůbec. „Tvrdá konkurence, vysoké provozní náklady a složitá situace na západoevropských trzích výrazně ovlivňují naše tržby a přinutily nás redukovat počty letů do Evropy,“ řekl Wu. Podle něj jsou lety z Prahy zrušeny do odvolání.

Linka zahájila provoz v listopadu 2004, její trasování se v minulosti měnilo, například do Lucemburku nebo Abú Zabí. Konečnou destinací ale vždy zůstávala tchaj-wanská metropole.

Letecká nákladní doprava zažívá letos celosvětově i v Praze pokles, za prvních sedm klesl objem převezených tun o 3,7 %. V provozu zůstane pět pravidelných nákladních linek.

Přehled cargo dopravců v Praze

CARGO DOPRAVCE TYP LETADLA DESTINACE
ASL AIRLINES BELGIUM Boeing 737 Brno, Liege
FEDERAL EXPRESS CORPORATION (FEDEX) ATR72 Paříž/CDG
QATAR AIRWAYS CARGO Airbus A330 Dauhá, Budapešť
TURKISH AIRLINES CARGO Airbus A330 Istanbul, Vilnius (dříve v roce 2018 přes Rigu)
UNITED PARCEL SERVICES (UPS) Boeing 757 Budapešť, Kolín nad Rýnem
Tagy China Airlines Cargo letiště praha Top
10 komentářů