Konec legrace. V Brně odstranili zastávkový přístřešek pod mostem

Zastávka Osová, ještě s přístřeškem. Pramen: facebookZastávka Osová, ještě s přístřeškem. Pramen: facebook

Přístřešek ale nesklidil jen posměch. Někteří diskutující naopak tvrdí, že chybou je jeho odstranění.

V posledních dnech asi nejznámější zastávkový přístřešek v republice zmizel. Dopravní podnik města Brna (DPMB) nechal odstranit nový přístřešek na tramvajové zastávce Osová, který byl umístěn přímo pod mostem. Přístřešek se vzápětí stal terčem posměchu na sociálních sítích. DPMB nyní označuje umístění přístřešku pod mostem za nesmyslné.

Rekonstrukce dopravního uzlu Osová je součástí stavby tramvajové trati k univerzitnímu kampusu. „Při umísťování přístřešku pro cestující zřejmě došlo k nedorozumění, na které jsme zhotovitele stavby okamžitě upozornili. Přístřešek jsme nechali dodavatelskou firmu neprodleně odstranit a budeme řešit jeho přesunutí na místo, kde by dával smysl,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Přístřešek ale nesklidil jen posměch. Někteří diskutující naopak tvrdí, že chybou je jeho odstranění, neboť z mostu může také „leccos“ kapat, navíc prý chránil před větrem.

Novou tramvajovou trať k Univerzitnímu kampusu Bohunice staví od roku 2019 sdružení firem FIRESTA-Fišer a Metrostav. Náklady činí 1,5 miliardy. Hotovo by mělo být před koncem příštího roku.

Tagy DPMB přístřešky tramvajová zastávka Osová
65 komentářů