Konec kolonám aut před školami. Milovice proplatí dětem žákovské jízdné na MHD

Nový autobus Iveco Crorssway v barvách PID. Foto: Pražská integrovaná dopravaNový autobus Iveco Crorssway v barvách PID. Foto: Pražská integrovaná doprava

Nabídka má pomoci rodičům. Vztahuje se na zvýhodněné desetiměsíční kupony.

Zastupitelstvo Milovic na konci dubna schválilo proplácení žákovského jízdného. Chce tak finančně podpořit rodiče žáků, kteří mají trvalé bydliště v Milovicích, a přimět jejich potomky k využívání hromadné dopravy ve městě. Cílem je také snížit počet osobních automobilů v ranní a odpolední špičce hlavně před školami.

Město předpokládá, že přibližný počet proplacených kuponů pro žáky bude necelých 300. Pokud by si všichni žáci, kteří nyní využívají autobusovou dopravu, nechali proplatit časové kupony, celková částka by dosáhla 441 tisíc korun. „Je potřeba samozřejmě počítat s finanční rezervou pro žáky, které nyní vozí do škol rodiče. Práci s agendou zahrneme v rámci kapacity na městském úřadě,“ konstatuje starosta Milovic Milan Pour.

Město bude proplácet desetiměsíční zlevněné časové kupony pouze žákům základních škol a žákům nižšího stupně víceletých gymnázií a pouze v jednom tarifním pásmu. Zvýhodněný kupon je jen v elektronické podobě. Cestující si musí vytvořit registraci na www.pidlitacka.cz. Cena časového kuponu pro jedno tarifní pásmo je 1 575 korun.

Úřad musí každé proplacení desetiměsíčního kuponu aktivovaného pro 4. tarifní pásmo schválit. Žádat je nutné na radnici osobně, a to od 15. srpna do 30. listopadu.

Tagy Milovice PID Lítačka žákovské jízdné zvýhodnění veřejné dopravy
55 komentářů