Další aerolinky v problémech. Do insolvence vstoupily německé LGW a Air Mauritius

A330-900 v barvách Air Mauritius. Foto: AirbusA330-900 v barvách Air Mauritius. Foto: Airbus

Světové letectví zachvátila několik týdnů očekávaná vlna krachů leteckých společností. Po včerejším vstupu do nucené správy dnes dobrovolně oznámily svůj

Světové letectví zachvátila několik týdnů očekávaná vlna krachů leteckých společností. Po včerejším vstupu do nucené správy dnes dobrovolně oznámily svůj vstup do insolvence další dvě letecké společnosti: Air Mauritius a německý dopravce LGW.

Air Maritius v tiskové zprávě uvedl, že firma není už schopna splnit své finanční závazky kvůli současné situaci na trhu. „Bohužel omezení cestování a uzavření hranic vede k naprosté erozi příjmů společnosti. Není navíc žádná jistota, kdy dojde k obnovení provozu a nárůst poptávky,“ uvedla firma v prohlášení.

Představenstvo společnosti proto rozhodlo o dobrovolném vstupu do insolvence, správcem firmy byla jmenována společnost Grant Thornton.

Air Mauritius je prvním dopravcem na světě, který provozuje současně Airbusy A350 a A330neo, firma byla i pro ostrov klíčovým dopravcem pro import některých surovin. Ve flotile se nachází celkem 13 letadel.

Konec dnes oznámily také německé aerolinky Luftfahrtgesellschaft Walter (LGW). Ty provozují patnáct letadel Bombardier Dash 8, které létaly pro Eurowings. Kontrakt ale skončil kvůli pandemii koronaviru a firma se dostala do platební neschopnosti. Všechna letadla přelétla v minulých týdnech k odstavení do Bratislavy.

LGW byla založena v roce 1980 a původně byla nezávislým poskytovatelem pravidelných a charterových letů s menším počtem cestujících. Roky spolupracovala s aerolinkami Air Berlin a v roce 2017 se stala dceřinou společností Air Berlin. Po krachu společnosti Air Berlin ji v říjnu 2017 koupila Lufthansa, LGW se pak stala divizí její nízkonákladové společnosti Eurowings. V roce 2019 přešla do vlastnictví společnosti Zeitfracht Group.

Tagy Air Mauritius krachy leteckých dopravců LGW Luftfahrtgesellschaft Walter
34 komentářů