Konec blamáže. Politici na druhý pokus otevřeli obchvat Opočna

Nový obchvat Opočna a lávka pro cyklisty. Pramen: Královéhradecký krajNový obchvat Opočna a lávka pro cyklisty. Pramen: Královéhradecký kraj

Velký silniční trapas končí. Obchvat Opočna se otevíral dvakrát, dnes snad již naposledy.

Opočno na Rychnovsku se dnes dočkalo na druhý pokus zprovoznění obchvatu. Otevřel ho dosluhující královéhradecký hejtman Jiří Štěpán a jeho náměstek pro investice Václav Řehoř (ODS). Stalo se tak přesně 56 dní po první slavnostní otvíračce v srpnu.

Sláva byla tehdy předčasná, neboť obchvat vzápětí silniční správní úřad v Dobrušce zase zavřel. Novostavba totiž neměla všechna všechna potřebná razítka ani správná značení. Úřad v Dobrušce teprve v září vydal povolení ke zkušebnímu provozu, které nabylo právní moci včera. „Současně s tím přešla do předčasného užívání i lávka mimoúrovňového křížení cyklostezky vedoucí z Opočna do Dobrušky,“ uvedl dnes Královéhradecký kraj na twitteru, kde otevření obchvatu oznámil. Politici se za srpnový přešlap už v srpnu omluvili.

Dlouho očekávaná stavba přeložky silnice II/298 trvala rok a čtvrt a vyšla na 145 milionů korun. Je součástí velkých investic do infrastruktury kvůli rozšíření automobilky Škoda Auto v Kvasinách. Nová severní část obchvatu měří necelé dva kilometry, má vyvést tranzitní dopravu z centra města. Trasa začíná na kruhovém objezdu, který vznikl na křižovatce silnic vedoucích z Opočna na Bohuslavice a České Meziříčí. Napojuje se za městem na silnici II/298 vedoucí na Dobrušku.

 

 

Tagy Královéhradecký kraj obchvat Opočna silnice II/298
10 komentářů