Konec bezplatného parkování u centra Plzně. Z plochy u autobusového nádraží je nově P+G

Parkovací automaty v Kotkově ulici. Foto: Plzen.euParkovací automaty v Kotkově ulici. Foto: Plzen.eu

Dosud bylo parkování na ploše pro 240 aut bezplatné.

Plzeň pokračuje ve zpoplatňování odkládání aut v širším centru města. Od pondělí město zahrnulo plochu pod Centrálním autobusovým nádražím v Plzni (CAN) v Kotkově ulici do systému placených stání.

Parkoviště město zahrnulo do systému P+G (park and go), tedy zaparkovat a jít dál pěšky. Za hodinu parkování řidiči zaplatí 10 korun, nejvíce pak 45 korun za den, noční stání bude stát maximálně 30 korun, o víkendu zde mohou parkovat zdarma.

V Kotkově ulici je parkoviště s kapacitou více než 240 míst, kde je dosud stání zdarma. „Cílem je vrátit parkovišti jeho původní smysl, tedy, aby zde lidé dojíždějící například denně za prací měli možnost zaparkovat. To bylo dosud obtížné, protože parkovací místa z velké části blokovaly dlouhodobě odstavené vozy,“ vysvětlil náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Aleš Tolar.

Hodina parkování bude stát ve všedních dnech od 7 do 19 hodin 10 korun. Při souvislém parkování delším než čtyři hodiny však řidič zaplatí nejvýše 45 korun za den. V sobotu a v neděli bude parkování bezplatné. Noční parkování vyjde na 10 korun za hodinu, nejvíce 30 korun ze celou noc.  Za parkování řidiči zaplatí při odjezdu z parkoviště prostřednictvím terminálů, kde bude možné použít platební kartu nebo hotovost.

Tagy park and go parkování v Plzni Plzeň
22 komentářů