Komplikace na Jižní spojce. Začala oprava povrchů u Spořilova, TSK varuje před kolonami na půl hodiny

Nájezd na ulici 5. května od Jižní spojky. Foto: Google. Street ViewNájezd na ulici 5. května od Jižní spojky. Foto: Google. Street View

Kvůli omezení nebude možný nájezd z Jižní spojky na ulici 5. května ve směru na Brno.

Technická správa komunikací (TSK) dnes zahájila výměnu povrchu na rampách z Jižní spojky. Ty využívá individuální automobilová doprava a zároveň slouží jako trasa pro nákladní dopravu při nájezdu na ulici 5. května a dále na D1. Omezení potrvá do 24. října. „V dopravní špičce počítejte se zdržením více než 30 minut,“ varuje TSK na svých stránkách.

Práce se dotknou jednoho z nejvytíženějších úseků v Praze. Vyžádaly si uzavření sjízdných ramp z Jižní spojky směrem na Pražský okruh, Brno, Plzeň a Chodov a rovněž do ulice Ke Garážím.

Úseky u Jižní spojky, které projdou opravou. Foto: TSK

Práce, a s tím spojené dopravní omezení, jsou rozděleny na tři etapy. Dopravně nejnáročnější bude první, která potrvá šest dní. Detailně je akce popsána na webu TSK. „Velká běžná údržba zahrnuje výměnu povrchů, spočívající ve fréze 10 cm asfaltového krytu s následnou náhradou ve stejné tloušťce. Poté dojde i k obnově dopravního značení,“ popsala mluvčí TSK Barbora Lišková. Zakázku na opravu získala společnost Swietelsky stavební.

Nejnáročnější etapa do 14. října

První etapa potrvá do 14. října. Uzavře se rampa ve směru od ulice Ke Garážím a bude uzavřený i vjezd na most přes Jižní spojku. Z ní, ve směru z centra směrem do ulice Ke Garážím, nebude umožněné pravé odbočení. To samé bude platit i ve směru do centra. Doprava ve směru z ulice 5. května na Jižní spojku směr Barrandovský most nebude omezená. Objízdná trasa povede ulicemi Spořilovská – 5. května – Brněnská.

Od 15. října do 19. října bude zrušený nájezd od křižovatky u Garáže Kačerov směrem na Jižní Spojku. Nájezd na ulici 5. května z Jižní spojky zůstane zachovaný. Ve směru od ulice 5. května směrem na Jižní spojku (směr Plzeň, Braník) bude vyznačena objízdná trasa: 5. května – sjezd Ryšavého – Ryšavého – 5. května.

Třetí etapa proběhne od 20. října do 24. října. Zrušený bude sjezd z ulice 5. května na Jižní spojku ve směru na Barrandovský most. Ostatní směry zůstanou bez omezení. Ve směru od ulice 5. května směrem na Jižní spojku (směr Plzeň, Braník) bude vyznačena objízdná trasa: 5. května – sjezd Ryšavého – Ryšavého – 5. května.

Tagy Jižní spojka TSK Praha
11 komentářů