Komise vybrala nového šéfa pardubického letiště, potvrdit ho musí valná hromada

Letiště Pardubice. Autor: Letiště PardubiceLetiště Pardubice. Autor: Letiště Pardubice

Ivan Čech vedl téměř dvacet let armádní část letiště.

Dosavadní ředitel sekce správní a bezpečnostní na Úřadu pro civilní letectví Ivan Čech by se měl stát novým ředitelem společnosti East Bohemian Airport (EBA) provozují pardubické letiště. Shodla se na něm výběrová komise, volbu musí potvrdit ještě valná hromada. Nahradí Hanu Šmejkalovou, která na podzim rezignovala.

O výsledku výběrového řízení informoval deník Zdopravy.cz člen představenstva Jan Hrabal, jako první na něj upozornil na twitteru redaktor České televize Vlastimil Weiner.

Na jeho jménu se shodla celá komise, vyhrál s výraznou převahou. Získal hlasy zástupců obou akcionářů,“ řekl Hrabal. Do výběrového řízení se přihlásilo jedenáct lidí, do finále prošli tři kandidáti. V hodnotící komisi kromě představenstva (s výjimkou Hany Šmejkalové) zasedl ještě emeritní ředitel pardubického letiště Jan Andrlík a někdejší ředitel brněnského letiště Tomáš Plaček. Ivan Čech pardubické letiště dobře zná, devatenáct let šéfoval jeho armádní části.

Podle Hrabala zbývá ještě dořešit znění manažerské smlouvy s vybraným kandidátem, zvolit ho musí oficiálně valná hromada. Společnost EBA patří ze dvou třetin Pardubicím, ze třetiny Pardubickému kraji.

Hana Šmejkalová je v čele Letiště Pardubice od roku 2015, za tu dobu firma vygenerovala přes 66 milionů korun ztráty. Letos v létě ředitelka sama hlasovala pro to, aby jí byly vyplaceny mimořádné odměny. To vše v době, kdy je letectví v největší krizi v historii a samotné letiště muselo požádat své majitele o další peníze. K odchodu Šmejkalovou vyzvali pardubičtí zastupitelé. Sama mluví o kampani, svůj konec ve funkci se snažila ještě oddálit neodesláním žádosti o změnu pověřené osoby k Úřadu civilního letectví.

Tagy East Bohemian Airport Ivan Čech Letiště Pardubice PED
29 komentářů