Kolaps tramvajové tepny. Ječná bude zavřená až do soboty kvůli trubce

Tramvajová trať, Ječná ulice, Praha. Pramen: twitterTramvajová trať, Ječná ulice, Praha. Pramen: twitter

Chybí trať na Václavské náměstí. Ječnou tramvaje neprojedou až do soboty.

Pražská tramvajová síť se bude muset v příštích dnech obejít bez jedné z nejvytíženějších spojnic. Kvůli prasklé vodovodní trubce se tramvajím uzavřela Ječná ulice, kudy jezdí mezi Karlovým náměstím a I. P. Pavlova pět tramvajových linek.

Podle mluvčí Dopravního podniku hl.m. Prahy (DPP) Anety Řehkové uzavírka potrvá nejspíš až do sobotního dopoledne. Úsek není průjezdný ani pro autobusy, náhradní doprava tudíž nebyla zavedena. „Autobusy by uvízly na objízdných trasách v Ječné a Žitné ulici,“ uvedla Řehková.

Dotčenými denními linkami jsou 4, 6, 10, 16 a 22. V příštích dnech budou rozděleny na dvě části, povedou po objízdných trasách nebo budou zkráceny. Dopravní podnik jejich přesnou podobu pro příští dny ještě ladí a zveřejní ji na svých stránkách o půlnoci. Provizorní podoba linek se objeví i v jízdních řádech na internetu.

„Oprava potrubí, vozovky a kolejí potrvá několik dnů. Vše se bude opravovat společně, neb je to součást jednoho výkopu,“ doplnila Řehková. Na Karlově náměstí i na náměstí I. P. Pavlova radí cestujícím informátoři DPP.

Havárie ukazuje křehkost tramvajové sítě v centru Prahy, která je závislá na dvou hlavních průtazích: Ječnou ulicí a Bolzanovou přes křižovatku U Bulhara. Proto magistrát chystá obnovení tratě z Václavského náměstí na Vinohradskou. K tomu má dojít v roce 2022.

 

Tagy dpp Ječná ulice mimořádná událost tramvajová trať
65 komentářů