Kolaps dálnice D1. V kolonách stály tisíce vozidel

Aktuální situace na 81,1 km dálnice D1 ve směru na Brno. Zdroj: ŘSD ČRAktuální situace na 81,1 km dálnice D1 ve směru na Brno. Zdroj: ŘSD ČR

Od 70. kilometru ve směru na Brno zablokovaly provoz kamiony, které uvízly ve stoupání. Sypačům se nedaří projet.

Na dálnici D1 na Vysočině stála od sobotního večera až do nedělního časného rána auta ve směru na Brno v kolonách několik hodin. Od 70. kilometru zablokovaly provoz kamiony, které uvízly ve stoupání. V kolonách tak stála tisíce vozidel, uvedla mluvčí policie na Vysočině Daniela Čírtková. Ke zprovoznění došlo v neděli v časných ranních hodinách.

„Sypačům se nedaří kolonou projet a dostat se na místo, které je potřeba ošetřit. Policisté dělají maximum pro to, aby mezi vozidly protáhli auta sypačů. Obracíme se na řidiče, aby byli trpěliví a nechali vozidla policejní i údržby projet,“ řekla s dovětkem, že nejhorší je situace na 82. kilometru.

Podle Čírtkové je situace na D1 kritická. Komplikace způsobuje sněžení, které zasáhlo Vysočinu od nočních hodin. První problém s dopravou na D1 nastal už ráno, kdy na 141. kilometru kamion zablokoval na více než tři hodiny směr na Prahu. Dále kamiony blokovaly dopravu u Humpolce ve směru na Brno.

„Omlouvám se všem řidičům, kteří včera prožili těžké a dlouhé hodiny na D1. Situace byla kritická – museli jsme jeřábem odstranit kamion stojící na napříč, nefungovala záchranářská ulička – sypače nemohly projet a kamiony se tak nemohly rozjet. A do toho neustále hustě sněžilo,“ uvedl na sociální síti X generální ředitel ŘSD Radek Mátl.

Tagy D1 dálnice D1 kolony počasí Vysočina zimní údržba
265 komentářů