Knižní jízdní řád bude. Ujal se ho deník Zdopravy.cz

Knižní jízdní řád pro rok 2020 ve stylu deníku Zdopravy.cz. Pramen: Avizer Z, s.r.o.Knižní jízdní řád pro rok 2020 ve stylu deníku Zdopravy.cz. Pramen: Avizer Z, s.r.o.

Cestující se ani po letošním 15. prosinci nebudou muset obejít bez knižního jízdního řádu. Společnost Avizer Z, která je vydavatelem

Cestující se ani po letošním 15. prosinci nebudou muset obejít bez knižního jízdního řádu. Společnost Avizer Z, která je vydavatelem deníku Zdopravy.cz, se rozhodla zacelit vzniklou mezeru na trhu a vydat knižní jízdní řád vlastním nákladem a na vlastní finanční riziko.

Využila přitom otevřená data Správy železniční dopravní cesty a ministerstva dopravy. Jízdní řád bude obsahovat vlaky všech dopravců. Je to poprvé od 2. světové války, kdy se vydání knižního jízdního řádu ujala soukromá společnost; jízdní řád bude volně prodejný na řadě míst.

Toto prohlášení činíme vzhledem k vášnivým diskusím, které se kolem ne/vydání knižního jízdního řádu pro rok 2020 vedou. Kvůli zpřístupnění potřebných dat až koncem listopadu a následné časově náročné produkci prosíme o trpělivost, pokud jde o další informace. Podrobnosti zveřejníme v příštích dnech.

Vnímáme tuto činnost jako službu cestující veřejnosti i samotné železnici.

Jan Sůra, Jan Šindelář

Tagy knižní jízdní řád Top
149 komentářů