Ke Karlštejnu po nové silnici. Strabag dokončil opravu komunikace k hradu

Opravený úsek silnice v Karlštejně. Foto: StrabagOpravený úsek silnice v Karlštejně. Foto: Strabag

Oprava navazuje na dokončenou rekonstrukci hradu.

Společnost Strabag dokončila opravu zhruba kilometr dlouhého úseku k jednomu z nejnavštěvovanějších hradů v zemi. Součástí opravy silnice v Karlštejně byly i úpravy chodníků.

O dokončení opravy informovala Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje. „Opravy zhruba kilometrového úseku si vyžádaly téměř 19 milionů korun. Současně s naší opravou si i obec Karlštejn upravila chodníky a další infrastrukturu,“ uvedla mluvčí silničářů Petra Kučerová.

Součástí projektu bylo frézování a pokládka nových asfaltových vrstev na přibližně 7 600 m².

Karlštejn ročně navštíví přes 150 000 lidí. Letos v dubnu na hradě skončila rozsáhlá rekonstrukce. Došlo k obnově suterénu Císařského paláce či gotického sklepení purkrabství, přibyly nové expozice a moderní návštěvnické centrum.

Opravený úsek silnice v Karlštejně. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeOpravený úsek silnice v Karlštejně. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeOpravený úsek silnice v Karlštejně. Foto: StrabagOpravený úsek silnice v Karlštejně. Foto: StrabagOpravený úsek silnice v Karlštejně. Foto: StrabagOpravený úsek silnice v Karlštejně. Foto: Strabag
Tagy Karlštejn Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Strabag
31 komentářů