Kdo přijde místo Kupce a Heřmana? České dráhy hledají nové manažery, už bez agentury

Vectrony ČD v depu ve Vršovicích. Autor: České dráhyVectrony ČD v depu ve Vršovicích. Autor: České dráhy

Dozorčí rada Českých drah dnes odsouhlasila postup výběru dvou chybějících členů představenstva. Na rozdíl od předchozího výběrového řízení se obejde

Dozorčí rada Českých drah dnes odsouhlasila postup výběru dvou chybějících členů představenstva. Na rozdíl od předchozího výběrového řízení se obejde dozorčí rada bez služeb externí agentury.

O rozhodnutí dnes informovaly v tiskové zprávě České dráhy. „Výběrové řízení bude otevřené a ve spolupráci s personálním odborem generálního ředitelství ČD ho zrealizuje přímo dozorčí rada,“ řekl mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Vybírat se budou manažeři na uvolněné místo po Miroslavu Kupcovi, kterého dozorčí rada odvolala před dvěma týdny a Michalu Heřmanovi, který v představenstvu pobyl jen pár týdnů, než odešel řídit státní OKD. Z pěti členů představenstva aktuálně chybí dva.

Plánované výběrové řízení nebude ale řešit ještě post šéfa firmy: toho má  zvolit také dozorčí rada.

Konkrétní požadavky zveřejní dopravce na svých stránkách do pátku, přihlášky bude možné poslat do 29.7. Během srpna bude vybírat nejlepší kandidáty výběrová komise, v které bude náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček a za dozorčí radu Karel Pospíšil, Jan Vrátník, Tatiana Molková a Vojtěch Kocourek. O dvou nových manažerech má být jasno 12. září, téměř přesně rok poté, co dozorčí rada odvolala z čela Českých drah Pavla Krtka.

Časté personální změny ve vedení dopravce kritizuje i ratingová agentura Moody´s, podle ní jsou České dráhy příliš pod politickým vlivem.

Tagy České dráhy dozorčí rada Českých drah personální změny v Českých drahách
23 komentářů