Každý druhý vlak se zpožděním. Přesnost Deutsche Bahn klesla na nové dno

Jednotka ICE 3neo. Foto: Deutsche BahnJednotka ICE 3neo. Foto: Deutsche Bahn

Dopravce zpoždění vysvětluje hlavně intenzivní stavební činností.

Nejhoršího výsledku za posledních deset let v oblasti přesnosti vlaků dosáhl německý státní dopravce Deutsche Bahn. V listopadu včas či se zpožděním do 5 minut a 59 vteřin přijelo jen 52 % všech dálkových vlaků.

Vyplývá to z dat, která každý měsíc zveřejňuje Deutsche Bahn na svých stránkách. Ke zhoršení došlo i v případě ukazatele přesnosti příjezdu do 15 minut: do tohoto časového úseku přijelo 73,6 % vlaků. V případě regionální dopravy došlo rovněž k poklesu, přesnost těchto vlaků je ale dlouhodobě vyšší. V listopadu dosáhla 85,5 %.

Deutsche Bahn se se zpožděními potýká dlouhodobě, listopadový výsledek ale znamená velké zhoršení oproti nepříliš uspokojivým výsledkům minulých měsíců. Ještě na počátku roku dojelo včas 73,2 % všech spojů, loni v listopadu to bylo 61 %.

Dopravce uvedl, že s výsledkem není spokojen. Přišel ale s vysvětlením: za zpožděními jsou hlavně intenzivní práce na modernizaci a opravách hlavních tratí, které omezují provoz. Podle DB bylo v listopadu o 11 % více výluk než ve stejném období loňského roku. Přesnost ovlivnila i stávka, která proběhla v listopadu.

 

Tagy Deutsche Bahn přesnost vlaků
51 komentářů