Karantény řidičů omezí v Pardubicích provoz MHD, za volant musí i lidé z kanceláří

Pardubický trolejbus Škoda 32 TR SOR. Pramen: DPMPPardubický trolejbus Škoda 32 TR SOR. Pramen: DPMP

Skoro čtvrtina kmenových zaměstnanců nejezdí kvůli karanténě.

Městská hromadná doprava v Pardubicích bude od pondělí jezdit méně často než dosud. Dopravní podnik nemá kvůli Covidu-19 dost řidičů, jsou v karanténě nebo nemocní. Kmenových zaměstnanců chybí skoro čtvrtina. ČTK to řekl ředitel podniku Tomáš Pelikán.

„Většina je v karanténě, protože mají v rodině někoho nakaženého. Dneska je za volantem firemní právník, technolog, konstruktér a všichni, co mají řidičák, ale od pondělí už to nedáme,“ řekl Pelikán.

Podnik má 210 kmenových řidičů, 50 brigádníků, kteří jezdí nepravidelně. Doma na neschopence je skoro pět desítek řidičů. „Skoro čtvrtina kmenových zaměstnanců nejezdí. Nechceme cestujícím život komplikovat moc, na páteřních linkách se posunou intervaly o tři minuty, snad to lidem moc zásadní problém neudělá,“ řekl Pelikán.

Na linkách 5, 6, 8, 13 se zvýší interval mezi spoji z 12 na 15 minut. Dvě doplňkové linky 4 a 26, které jezdí jednou za půl hodiny, podnik dočasně zruší. „Uvedené opatření bude v platnosti do odvolání, předpokládáme, že v řádu jednotek týdnů,“ uvedla mluvčí podniku Jitka Malinská.

Kompletní změny jsou na stránkách DPMP.

ČTK

Tagy Dopravní podnik města Pardubic DPMP
39 komentářů