Kam s nimi? Boeing musí nová letadla skladovat už i na parkovišti pro zaměstnance

Odstavené boeingy 737 MAX na parkovišti pro zaměstnance v Rentonu. Foto: King TV / Youtube.comOdstavené boeingy 737 MAX na parkovišti pro zaměstnance v Rentonu. Foto: King TV / Youtube.com

Více než tři měsíce po uzemnění letadel 737 MAX nepřestává jejich výroba. Boeing ale řeší kromě nového schvalování i další

Více než tři měsíce po uzemnění letadel 737 MAX nepřestává jejich výroba. Boeing ale řeší kromě nového schvalování i další problém: kam zaparkovat letadla, která jsou hotová, ale zákazníci si je nemohou odebrat.

Našel pro ně netradiční místo: parkoviště pro zaměstnance. Ukazují to záběry televize King TV z areálu Boeingu v Rentonu u Seattlu. Na nich je několik letadel pro aerolinky TUIfly odstaveno na ploše pro parkování zaměstnanců.

Boeing potvrdil, že kvůli zastavení dodávek firma využívá i jiná místa pro parkování letadel, než je obvyklé, například v Puget Sound, Moses Lake nebo San Antoniu.

Boeing neuvedl, jakým tempem výroba 737 MAX pokračuje, jisté ale je, že se dál vyrábí. Dokazují to i záběry na twitterovém účtu Woodys Aeroimages, který sleduje dění v závodě Boeingu v Rentonu. Na něm se pravidelně objevují i další letadla pro české Smartwings.

Pro Boeing nejde o první případ, kdy musel hledat další odstavné plochy. Loni v létě řešil podobné problémy kvůli tomu, že dodavatelé některých komponentů nestíhali. Podobné problémy řešil loni kvůli nedostatku motorů i Airbus s modelem A320neo.

Tagy boeing Top uzemnění letadel 737 MAX
13 komentářů