K hraničnímu přechodu Folmava kyvadlově. ŘSD bude opravovat silnici I/26

Oprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSD

Pokud silničáři opravu letos nestihnou, bude pokračovat po zimní přestávce od března.

Řidičům mířícím do Německa přes hraniční přechod Folmava se od pondělí cesta zkomplikuje. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne v blízkosti přechodu opravovat zhruba 1,2 kilometru dlouhý úsek silnice I/26.

Opravovaný úsek začíná u meteohlásky Folmava a končí kruhovým objezdem před hraničním přechodem. Kruhový objezd je také součástí stavby.

„Silnice v řešeném úseku vykazuje řadu závad jako ztrátu asfaltového tmelu, hloubkovou korozi, výtluky a poškození okrajů vozovky u okružní křižovatky. Stavební práce budou zahrnovat například obnovu asfaltového souvrství vozovky, výměnu silničních obrub, úpravu odvodnění komunikace a také předláždění krajů okružní křižovatky,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Oprava bude prováděna za provozu, doprava bude vedena jedním jízdním pruhem kyvadlově. „Pokud během provádění stavebních úprav nedojde k neočekávaným událostem, měla by být oprava komunikace hotová do konce letošního roku,“ doplnil Koloušek.

Pokud ale ŘSD opravu letos nestihne, pokračovala by po zimní přestávce znovu od března. V takovém případě by na zimu byly zprůjezdněny oba pruhy. Práce provede společnost společnost COLAS CZ, která uspěla ve výběrovém řízení s cenou opravy 16,5 milionu korun.

Tagy Folmava I/26 oprava silnice
9 komentářů