Joon v Praze nebude. Air France ruší experiment s aerolinkou pro „mileniály“

Airbus A320 společnosti Joon. Foto: Anna Zvereva / Wikimedia CommonsAirbus A320 společnosti Joon. Foto: Anna Zvereva / Wikimedia Commons

Lety mezi Prahou a Paříží bude od letního letového řádu dál zajišťovat letecká společnost Air France, nikoliv její značka Joon.

Lety mezi Prahou a Paříží bude od letního letového řádu dál zajišťovat letecká společnost Air France, nikoliv její značka Joon. Nový šéf Air France – KLM Benjamin Smith potvrdil už dřívější spekulace a provoz Joonu ukončí. Jeho zaměstnanci půjdou pod Air France.

Konec Joonu oznámila skupina Air France- KLM v tiskové zprávě, v které informovala hlavně o nové kolektivní smlouvě v aerolince. “Po mnoha diskuzích se zaměstnanci a zákazníky a konzultaci jsem se rozhodli odstartovat projekt, který bude zkoumat budoucnost této značky. Zaměstnanci a letadla přejdou pod Air France,” uvedla firma v prohlášení. “Pro zákazníky, zaměstnance I investory byla značka těžko pochopitelná,” tvrdí firma v prohlášení.

Podle firmy založením nové značky došlo jen k oslabení značky Air France. Pod aerolinky přejdou I Airbusy A350, které má Joon objednány. Kdy přesně dojde k ukončení provozu pod značkou Joon firma neuvedla.

Aerolinky Joon založilo bývalé vedení Air France, první let se uskutečnil na konci roku 2017. Joon není nízkonákladovou aerolinkou, ani klasickým dopravcem, zůstala na cestě mezi dvě provozními modely. Joon založily Air France hlavně pro lety do dovolenkových destinací, postupně se do sítě dostávají i linky, které více živí byznysová klientela. Současně měl aerolinka sloužit jako laboratoř pro různé inovace. Při založení Air France mluvily o aerolince jako o dopravci cílící na takzvané mileniály. Air France chce s novou značkou mířit hlavně na mladé cestující do 35 let. Aktuálně aerolinka zaměstnává zhruba 550 lidí.

Joon kompletně převzal některé linky Air France, tak se mělo stát od letošního jara i v případě linky z Paříže do Prahy. Teď je jisté, že dál bude létat Air France.

Tagy air france joon
4 komentáře