Jihomoravský kraj začal soutěžit další tři kilometry cyklostezky z Brna do Jinačovic

Cyklostezka mezi Horními Počernicemi a Běchovicemi. Foto: TSK. Foto: TSKCyklostezka mezi Horními Počernicemi a Běchovicemi. Foto: TSK. Foto: TSK

Nová stezka je součástí trasy z Brna do Kuřimi.

Jihomoravský kraj propojí Brno-Kníničky a Jinačovice novou cyklostezkou. Za 17,5 milionu korun již hledá dodavatele této necelé tři kilometry dlouhé nové komunikace.

Nově vybudovaný úsek cyklostezky bude dlouhý 2,962 kilometru. Celkové předpokládané výdaje projektu se pohybují ve výši 22,5 milionu korun včetně DPH, v rámci stavby cyklostezky vznikne i odpočívka se stolem, lavičkami a stojanem na kola.

„Nová cyklostezka v místě přispěje k bezpečným dopravním cestám do zaměstnání, do škol a zvýší také bezpečnost samotných cykloturistů. Její výstavba mimo komunikaci s motorovou dopravou navíc vytváří podmínky pro zvýšení podílu udržitelných forem dopravy na celkové dopravě,“ říká náměstek hejtmana Jan Zámečník.

Jedná se o první úsek cyklostezky, který bude navazovat na připravovaný úsek Jinačovice – Kuřim. Většinu peněz by měla přes Integrovaný regionálního operační program (18,9 milionu) uhradit Evropská unie.

Trasa nové cyklostezky z Kníniček do Jinačovic.

Trasa nové cyklostezky z Kníniček do Jinačovic.

Tagy brno cyklostezka Brno - Kuřim Jihomoravský kraj
23 komentářů