Jihomoravský kraj ruší na Vyškovsku jednu linku. Kvůli malému vytížení a nedostatku řidičů

Nové autobusy Setra společnosti ČSAD Ústí nad Orlicí pro provoz v Jihomoravském kraji. Foto: ICOM TransportNové autobusy Setra společnosti ČSAD Ústí nad Orlicí pro provoz v Jihomoravském kraji. Foto: ICOM Transport

Změna jízdních řádů má přinést naopak lepší spojení od Brna.

Ze sítě IDS JMK zmizí od 1. dubna autobusová linka 621, která spojuje Hostěrádky-Rešov, Šaratice, Zbýšov, Křenovice a Holubice s Rousínovem a Vyškovem. Důvodem je malé vytížení linky a nedostatek řidičů.

V tiskové zprávě to oznámil koordinátor veřejné dopravy v kraji Kordis JMK. Pro zachování spojení obyvatel Šaratic, Zbýšova a Křenovic s Vyškovem dojde současně k úpravě jízdních řádů linek 620, 630 a 631. V ranní době bude spojení uvedených obcí s Rousínovem a Vyškovem zajištěno přes Slavkov. Odpoledne bude na lince 630 zaveden nový spoj Slavkov u Brna – Hostěrádky-Rešov v čase 15:56, který bude stejně jako stávající spoje ve 13:56 a 14:56 (dosud 15:06) navazovat na autobusy linky 631 od Vyškova a Rousínova. V souvislosti s tím budou mírně upraveny odjezdy vybraných spojů na linkách 620 a 631.

Spojení Holubic s Rousínovem a Vyškovem zejména pro školáky bude zajištěno vybranými spoji linky 602, které obslouží zastávku Holubice, nadjezd. Na ně v Rousínově navážou autobusy linek 107 a 631 do a z Vyškova. Zajištěn tak bude příjezd na 7:00 do Rousínova a odjezdy v 13:35 a 15:35 z Rousínova směr Holubice.

Podle Kordisu změna jízdních řádů naopak umožní dlouhodobě cestujícími požadované zlepšení odpoledního spojení do Hostěrádek-Rešova, Šaratic, Zbýšova a Křenovic od Brna přes Sokolnice. Nově bude možné v Sokolnicích přestoupit od vlaků S2 na linku 611 do Hostěrádek-Rešova a dále bez přestupu pokračovat do Šaratic, Zbýšova a Křenovic u vlaku linky S2 s odjezdy z Brna v 14:35 a 15:35. Tedy v nejsilnější odpolední špičku vznikne nově spojení do těchto obcí každou půlhodinu.

Tagy IDS JMK Jihomoravský kraj Kordis JMK
16 komentářů