Jihomoravský kraj obnoví přímé spojení Brna s Jevíčkem, komerční linka skončila

Nové spojení vznikne od března, cestujícím odpadnou dva přestupy.

Obyvatelé Jevíčka a Velkých Opatovic se od března opět dočkají přímé autobusové linky do Brna. Přímé spojení skončilo letos v listopadu, kdy se společnost ČSAD Ústí nad Orlicí rozhodla linku ukončit. Byla v provozu mimo závazek veřejné služby na komerční riziko.

Jihomoravský kraj se i kvůli zhoršené dopravě zapříčiněné velkou vlakovou výlukou mezi Brnem a Blanskem rozhodl vyjít vstříc žádostem o obnovu spojení. Od 1. března vznikne přímé spojení díky propojení tří existujících linek a přidáním dalších odjezdů linky 234 mezi Blanskem a Boskovicemi, aby byly minimalizovány vícenáklady se zavedením těchto spojů. Od léta pak dojde ke snížení spojů na vlakové lince S21. Půjde o tři ranní spoje ve směru do Brna a tři odpoledne z Brna.

V Brně bude linka ukončena v Králově Poli u nádraží, kde je přestup do všech důležitých směrů. Zejména je důležitá expresní autobusová linka E56, která cestující zaveze přímo k nemocnici v Bohunicích.

Pro cestující je dnes doprava z oblasti Jevíčska a Velkoopatovicka složitá. Jedou nejprve linkou 251 do Skalice, aby přestoupili na vlak, z něho v Blansku zase na autobus náhradní dopravy. S novými spoji získají za stejný čas přímé spojení do Brna.

Jízdní řád pro spojení Jevíčka a Brna. Foto: IDS JMK

Jízdní řád pro spojení Jevíčka a Brna. Foto: IDS JMK

Tagy IDS JMK Jihomoravský kraj Kordis JMK
35 komentářů