Jihočeský kraj bude opravovat Strakonickou ulici v Budějovicích, omezí provoz

Strakonická ulice v Českých Budějovicích (jaro 2022). Pramen: ŘSDStrakonická ulice v Českých Budějovicích (jaro 2022). Pramen: ŘSD

V rámci oprav dojde také k rozšíření stávajících autobusových zálivů.

Strakonickou ulici v Českých Budějovicích, která patří k nejvytíženějším ve městě, čeká o prázdninách oprava a omezení provozu. Rekonstrukce v režii Jihočeského kraje jako investora proběhne v období od 10. července do 20. srpna mezi okružní křižovatkou s Husovou ulicí a napojením na hlavní tranzitní tahy I/3 a I/20.

V rámci oprav dojde také k rozšíření stávajících autobusových zálivů pro dva kloubové autobusy, prodloužení nástupiště a osvětlení stávajícího přechodu pro chodce.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejvytíženějších komunikací ve městě, budou stavební práce rozděleny do čtyř etap tak, aby byla zajištěna dopravní obslužnost území alespoň jedním jízdním pruhem v každém směru jízdy,“ oznámil kraj. Mimo jiné vzniknou provizorní zastávky MHD i dočasné chodníky. Práce za zhruba 15 milionů provede Strabag.

Strakonická ulice prošla velkou opravou, která způsobila ve městě dopravní kolaps, už loni na jaře. Postaralo se o ni Ředitelství silnic a dálnic, neboť šlo o úsek, který slouží jako silnice I/3 tranzitní dopravě od dálnice D3 směrem na Linec a Český Krumlov. Kraj nyní bude opravovat navazující úsek směrem k Husově ulici.

Tagy České Budějovice Jihočeský kraj Strakonická
5 komentářů