Konec kolapsu. Průtah Budějovicemi po Strakonické je ode dneška bez omezení

Strakonická ulice v Českých Budějovicích (jaro 2022). Pramen: ŘSDStrakonická ulice v Českých Budějovicích (jaro 2022). Pramen: ŘSD

Na Strakonické probíhala od dubna oprava povrchu, což v některých etapách vedlo ke kolapsu individuální i veřejné dopravy ve městě.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes odstranilo všechna omezení z čtyřpruhové Strakonické ulice, po které proudí tranzit skrze České Budějovice. „Ulice už je bez problémů průjezdná,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Na Strakonické probíhala od poloviny dubna oprava povrchu, což v některých etapách vedlo ke kolapsu individuální i veřejné dopravy ve městě. Řidiči hledali alternativní trasy a tranzitní i místní doprava se rozlévala po celém městě. Ucpané byly především ulice Pražská, Husova, Mánesova a Nádražní, kolony se tvořily i na Senovážném náměstí v centru.

Po Strakonické ulici běžně proudí tranzit od Prahy a Tábora, od Písku i od Lince. Město doplácí především na neexistenci dálničního obchvatu. Jeho stavba začala před třemi lety a podle původních plánů měla být hotova letos v létě. Především komplikace s tunelem Pohůrka ale odsunuly její dokončení až na konec roku 2024, možná na rok 2025. Městu ale chybí například i léta připravovaný podjezd pod kolejištěm nádraží a také severní spojka, která propojí hlavní tah od Plzně a Písku (I/20) s dálnicí D3.

Práce na Strakonické provedla firma Eurovia za 45 milionů korun.

Tagy České Budějovice ŘSD Strakonická
3 komentáře