Jihlava rozšíří trolejové vedení, propojí stávající síť s novým terminálem

Trolejbus v Jihlavě. Foto: Jihlava.czTrolejbus v Jihlavě. Foto: Jihlava.cz

Město většinu nákladů zaplatí z dotace.

Jihlava rozšíří a modernizuje další zhruba kilometr trolejbusových tratí. Úpravy souvisí s budováním nového centrálního dopravního terminálu v krajském městě. Radnice na projekt získala dotaci ve výši 68,7 milionu korun.

Akce se týká celkem 889 metrů trakčního trolejového vedení. Nově vznikne od okružní křižovatky ulic Havlíčkova a Pražská přes nový dopravní terminál a bude z převážné části vedeno po nové propojovací komunikaci. Ta vzniká v rámci I. etapy výstavby terminálu. Povede až po křižovatku tř. Legionářů a ulice Fritzova. Nová trolejbusová trať bude napojena na modernizovaný úsek stávajícího trolejového vedení v jižní části tř. Legionářů, kde vznikne nová oboustranná zastávka MHD „U Soudu“ s přechodem pro chodce.

Jihlava může začít se stavbou nového terminálu, cena v soutěži spadla o 29 %

Na tento modernizovaný úsek pak naváže úprava a doplnění stávajícího trakčního vedení na křižovatce tř. Legionářů a ulice Tolstého, kde budou doplněny všechny relevantní jízdní stopy pro trakční křižovatku ve tvaru „T“. Součástí modernizace trakčního vedení v jižní části tř. Legionářů bude i vybudování nového veřejného osvětlení na vybraných trakčních stožárech. Detailně je stavba popsána na stránkách města.

Výstavba a modernizace trolejbusových tratí v oblasti terminálu v Jihlavě. Foto: Jihlava.cz

 

Tagy Jihlava rozšíření trolejbusových tratí v Jihlavě
8 komentářů