Jen tři zastávky a cena od 60 eur. Začal prodej jízdenek na nový přímý vlak Berlín – Paříž

Vysokorychlostní vlaky ICE a TGV v Paříži. Foto: DBVysokorychlostní vlaky ICE a TGV v Paříži. Foto: DB

Vlak po odjezdu z Berlína zastaví až téměř po čtyřech hodinách jízdy.

Německý státní dopravce Deutsche Bahn a francouzský dopravce SNCF Voyageurs spustily prodej jízdenek na nové přímé spojení mezi hlavními městy obou zemí. Nejlevnější jednosměrná jízdenka vyjde na 59,90 eur, tedy zhruba 1 500 korun,

Vyplývá to z informací v rezervačním systému. V něm je již i nyní přesný jízdní řád. Vyplývá z něj, že půjde o vlak s mimořádně nízkým počtem zastávek na celkovou vzdálenost. Po vyjetí z berlínského hlavního nádraží zastaví ještě ve stanici Berlín-Spandau, pak až po 3 hodinách a 40 minutách jízdy ve Frankfurtu. Cestou do Paříže zastaví ještě v Karlsruhe a Štrasburku. Za první třídu je u nejlevnějších tarifů příplatek 10 eur.

Vlak vyjede z Berlína v 11:54, tedy v době, kdy je již první spoj z Prahy v německé metropoli. Pojede přes Frankfurt (Süd, ne hlavní nádraží), Karlsruhe a Štrasburk, v Paříži přijede na nádraží Paris Est v 19:55. Zpět pojede v 9:55, v Berlíně bude v 18:03.

Nové spojení vyjede poprvé se změnou jízdního řádu 15. prosince, provoz obstará jednotka ICE 3 Deutsche Bahn (BR 407) s kapacitou 444 míst, z toho 111 v první třídě. Vlak využije možnost jet po francouzské části rychlostí 320 km/h.

Tagy Berlín - Paříž Deutsche Bahn SNCF Voyageurs
12 komentářů