Jedno omezení na D10 u Benátek o víkendu končí, druhé začne

Opravená D10 u Benátek nad Jizerou. Foto: Metrostav InfrastructureOpravená D10 u Benátek nad Jizerou. Foto: Metrostav Infrastructure

Další část opravy D10 přinese i nové protihlukové stěny. Začíná už v úterý.

Z dálnice D10 zmizí během víkendu letos největší omezení. Společnost Metrostav Infrastructure začala včera s demontáží dopravního omezení v osm kilometrů dlouhém úseku z mezi Tuřicemi a Benátkami nad Jizerou. Oprava trvala 60 dní, o šest méně, než bylo ve smlouvě.  Úsek bude zprovozněn do neděle.

Během 60 dní došlo k vyfrézování 15 tisíc m3 stávajících asfaltových vrstev a položené více než 30 tisíc tun nových směsí. Došlo také k obnově svodidel a výměně mostních závěrů na čtyřech dálničních mostech. Původní asfaltová vozovka, která vykazovala značné deformace a nerovnosti, tak byla kompletně vyměněna, a tím došlo ke zvýšení komfortu jízdy pro veřejnost na hlavním tahu ve směru Liberec – Praha. Oprava vyšla na 133 milionů korun. Hotovo je o šest dnů dříve než stanovila smlouva.

Provoz u Benátek ale zůstane nadále omezen. Od úterý 7. 6. začne rekonstrukce navazujícího úseku Benátky nad Jizerou – Kbel. Zde proběhne výměna konstrukčních vrstev v obou směrech, výměna mostních závěrů na mostě, výstavba nové páteřní kanalizace a dvou zcela nových protihlukových stěn u obce Kbel. Oprava bude probíhat ve dvou stavebních sezónách. Metrostav Infrastructure zakázku získal za 93,77 milionu korun bez DPH.

V letošním roce práce proběhnou práce v levém jízdním pásu ve směru na Prahu a budou organizovány tak, aby byl provoz na dálnici pro oba směry jízdy v maximálním časovém rozsahu zajištěn 2 provizorními jízdními pruhy.

Tagy Benátky nad Jizerou D10 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
3 komentáře