Jedno letadlo, jedna linka. Od pondělí budou ČSA provozovat jen spojení do Paříže

Airbus A320 Českých aerolinií registrace OK-HEU. Foto: ČSAAirbus A320 Českých aerolinií registrace OK-HEU. Foto: ČSA

V provozu je nadále jen linka do Paříže.

Zmenšování Českých aerolinií pokračuje. V neděli v 1:50 odletí Airbus A320 registrace OK-HEU naposledy do Hurghady na pravidelné lince OK240/241. Spojení do Egypta je aktuálně jednou ze dvou pravidelných linek, které ČSA provozují. Od pondělí bude mít v nabídce už jen jedinou pravidelnou linku: do Paříže.

Konec linky vyplývá z dat v rezervačním systému ČSA. Poslední let provozovaný ČSA do Hurghady je naplánován na neděli. Na další dny si lze letenky nadále koupit, ale půjde už o linku provozovanou společností Smartwings. I nadále na ní bude létat A320 provozovaný ČSA, ale pronajatý Smartwings. Mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková na dotazy týkající se konce linky do Hurghady nereagovala.

ČSA zůstane jediná linka. Do Paříže má létat čtyřikrát týdně. Další budoucnost ČSA není úplně jasná. Jediné letadlo, které dopravce vlastnil, odletělo v pondělí do šrotu, v provozu zůstává pronajatý Airbus A320 OK-HEU. Leasing skončí v roce 2027.  „ČSA od jara plánují do flotily zařadit dvě letadla A320,“ řekla na počátku října Dufková. Mělo by jít o několikaletý operativní leasing. Příští rok by se ve flotile měla objevit i první nová letadla Airbus A220-300.

Tagy České aerolinie ČSA
105 komentářů